Ett förövrigande av guds nåde

För övrigt 1: det var reklamdjävulen i mig som igår gjorde att jag undvek att avsluta inlägget med för-övrigt-harangen. Uppmärksamma läsare noterade då detta. Dessa läsare tänkte då på det som saknades, alltså tänkte de på Stjärnkampanjen, initierad av Anna Ekströmwww.namanula.wordpress.com

För övrigt 2: jag kommer att fortsätta med påminnandet/förövrigandet om Stjärnkampanjen fram t o m Nyårsafton. Kampen mot antisemitismen fortsätter, men mitt bidrag till Stjärnkampanjen avrundas, för den här gången, vid årsslutet.

För övrigt 3: Abbas säger att Hamas har gått med på att sluta med terrorism. Det tror jag inte på. Abbas kallar Israel för ”a peace refusenik”. Det är dumt sagt, eftersom Israel har fred med massor av länder runtom på vår planet, inkl. med Jordanien och Egypten. Abbas säger att val ska hållas den femte maj nästa år. Att hålla val är ett viktigt inslag inom det vi kallar för demokrati. Men är det verkligen sant att Hamas nu överger terrorismen, blir ett renodlat och politiskt parti, försonas med Fatah samt accepterar och erkänner den palestinska myndigheten? Har Mashaal och Haniyeh gått med på att lämna ifrån sig makten över Gaza, alternativt bjuda in Fatah för att samarbeta i en god, konstruktiv och demokratisk anda? Det vore en historisk sensation. Men än så länge rör det sig bara om ord och PR och spin.

Den fjärde förövringen – mystisk poesigåta: persil eller persilja? Inte min sak att avgöra detta. Björnen vill ha chanukka-gelt i sitt flexibla ide. En idé. Tala med honom, inte bara om honom – ett tips som kan leda till bättre årstider, inte bara för de håriga vilddjuren utan även för de bildade tryffelsvinen. Orkesternaturen och de unika instrumenten skapar tongångsresultat.

Om Roy

Roy Alterman jobbar med strategisk kommunikation
Det här inlägget postades i antisemitism, Israel, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s